Haradinaj: Kurtijeva vlada je najgora u istoriji Kosova
24/12/2021 17:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 252 |
|

Kosova Press, RTV KIM, 24.12.2021. - Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj je rekao da je Kurtijeva vlada najgora u istoriji Kosova, a da se policijski čas nigde u svetu ne preporučuje u slučaju pandemije.

Haradinaj je tokom današnjeg zasedanja Skupštine Kosova rekao da je izvršna vlast bila samodestruktivna u energetskom sektoru, podbacila u spoljnoj politici i da ne zna kako da upravlja bezbednosnim pitanjima.

„Šta se desilo Kosovu, dobilo je najgoru vladu ikada. Dakle, najgoru ikada u svojoj istoriji. Vlast je nesposobna u spoljnoj politici i tu ima samo promašaje. Prva vlada koja je uspela da stvori ekstremno nepoverenje prema SAD, ovo je prva vlada koja je stigla da preda Kosovo u ruke nekih evropskih zvaničnika u najosetljivijem pitanju, a to je konfrontacija sa Srbijom. Vlada nije znala da vodi napred ni po pitanjima bezbednosti. Vlada koja je ekstremno unizila dve decenije napretka na severu. Takođe, vlast je bila samodestruktivna u energetskom smislu, na sve načine je ometala ulaganja u energetiku na Kosovu“, rekao je on.

Haradinaj je pozvao vladu da ukine policijski čas zbog dolaska ljudi iz dijaspore.

„Na kraju, naša dijaspora se kažnjava na najgori način satima čekanja na granici. Ali ne samo to, ova vlast sprovodi policijski čas. Ako su sunarodnici dve nedelje na Kosovu, zapravo ispada da oni ovde samo nedelju i po. Molim ministra zdravlja da kaže premijeru da se policijski čas ne preporučuje ni u jednoj zemlji u svetu u slučaju pandemije“, zaključio je on.

 


Komentari posetilaca