Hoće li Srbija tražiti ekstradiciju od dela svoje države
21/05/2013 13:32|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 609 |
|

 

Poslanik DSS Miloš Aligrudić upitao je danas premijera i ministra pravde kako će dvojica osumnjičenih za ubistvo na Adi ciganliji, koji se kriju na terotoriji Kosova, biti privedeni pravdi i da li postoji namera da se pokrene postupak estradicije?  Kako su juče javili beogradski mediji dvojica osumnjičenih za učestvovanje u pucnjavi pre nedelju dana na Adi ciganliji, kada je ubijena Tamara Radulović (29) uhapšeni na Kosovu. 
- Pitam kako da država Srbija dođe do ove dvojice koji su počinili zločin na Adi? Organi Kosova su tražili od nas da pokrenemo proces ekstradicije i pitam ministra pravde da li je takvih komunikacija bilo i da li postoji namera Srbije da pokrene postupak ekstradicije sa drugim delovima sopstvene države, kazao je Aligrudić u delu sednice srpskog parlamenta u kojem poslanici postavljaju pitanja vladi i ministrima svakog utorka. Poslanik DSS-a je takođe upitao, ukoliko nije moguće zatražiti ekstradiciju - šta preduzeti da se ta dvojica privedu pravdi: da li će se obratiti Euleksu i koji će drugi tip aktivnosti biti preduzet da bi se došlo do njih. 
- Načuli smo da postoji ideja da se njihov boravak na Kosovu, u čemu im je pomogao Keljmendijev sin, odnosno njihovo prisustvo tamo tretira kao ilegalni prelazak granice. Tu se zatim postavlja pitanje kako može da postoji ilegalni prelazak granice u okviru suverene države, dodao je Aligrudić, ocenjujući da će rešenje tog problema, upravo pokazati odnose Beograda i Prištine.
Kosovska policija je na osnovu potrage koju je raspisala beogradska policija lišila slobode Filipa Vilotijevića (25) i Vukašina Smiljanića (20), koje je kako se spekuliše u medijima, tamo odveo sin balkanskog narko-bosa Nasera Keljmendija, Liridon Keljmendi i do juče ih skrivao u Peći. 
 
 

Komentari posetilaca