Hovenijer posetio Pećku Patrijaršiju
29/11/2023 15:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 67 |
|

Kim, 29.11.2023. - Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer danas je posetio Peć, gde je obišao Pećku patrijaršiju, memorijalni centar „Sećanje i prijateljstvo“, te prisustvovao otvaranju maloprodajnog centra i razgovarao sa kosovskim džudistima.

Džefri Hovenijer u poseti Pećkoj Hovenijer je na društvenoj mreži “X” naveo da mu je uvek zadovojstvo da poseti Peć.

“Cenim toplu dobrodošlicu i priliku da ponovo posetimo istorijsku srpsku pravoslavnu patrijaršiju, koja je pod zaštitom Uneska, i razmislimo dok gledamo njene veličanstvene freske”, napisao je američki ambasador.

Dodao je da mu bila čast da poseti Memorijal 11. septembra “Sećanje i prijateljstvo”, koji sadrži komad čelične grede Svetskog trgovinskog centra koji je donirao grad Njujork. Zahvalan je Rotari klubu Peć na inicijativi za postavljanje spomenika, uz poruku da nikad ne zaboravimo taj datum.

Naveo je i da je sa zadovoljstvom učestvovao na svečanom otvaranju američkog “ritejl” parka, značajne privatne investicije.

“Ovaj maloprodajni centar će zaposliti stotine ljudi i dovesti neke od najpopularnijih tekstilnih, gastronomskih i uslužnih preduzeća u Peć”, uveren j Hovenijer.

Posetio je i džudo centar.

“Takođe sam uživao u poseti Nacionalnom džudo centru u Peći da vidim kako treniraju elitni kosovski džudisti. Moram lično da čestitam nekim kosovskim olimpijskim šampionima – radujem se što ću videti ove sportiste da se takmiče u Parizu 2024”, naveo je Hovenijer.


Komentari posetilaca