Humanitarna predstava za lečenje malog Vukana iz Vranja
07/04/2022 10:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 238 |
|

Medija centar Čaglavica, Dom kulture Gračanica, 07.04.2022. - Pozorišna predstava "Mirsterija nestalog jajeta" Amaterskog pozorišta "Janićije Popović" i Doma kulture "Gračanica" igraće se za malog Vukana iz Vranja kome je neophodno lečenje.

Dom kulture Gračanica i amatersko pozorište pridružili su se akciji „Da Vukan pobedi SMA!“, u okviru koje će mladi glumci izvesti predstavu „Misterija nestalog jajeta“ za pomoć sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću kojem je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA). Za njegovo lečenje je potrebno 2 miliona evra.

Predstava „Misterija nestalog jajeta“ je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje kao i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Кodija i ostale. Predstava govori i o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi.

Uloge:
Hari Džonson, privatni detektiv – Mateja Dimitrijević
Matilda sekretarica, gorila – Janja Vujović
Mari Кanarinac kanarinac, pomalo luda – Natalija Josifović
Rajka Papagajka, papagaj – Petra Marković/Petar Milenković
Flamingo Rouz, balerina – Helena Dimitrijević
Ma Rabu, domorodac – Anastasija Perić
Brunhild Straus, doktor nauka – Tijana Petrović
Кodil De Nil, ženski krokodil – Helena Popović
Кvočka, brižna majka – Dunja Živić
Animator lutaka – Dimitrije Zdravković

Predstava će biti igrana sutra, u petak 8. aprila. 2022. godine, u terminu od 12 časova u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“

Cena karte: 100 dinara.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu malom Vukanu mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun 160-6000001381533-66 i devizni račun 160600000138150165

 

 


Komentari posetilaca