Inspekcija: Gradnja kod crkve započeta u vreme prethodnih gradonačelnika
07/11/2023 14:34|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 81 |
|

Kim, 07.11.2023. - Izgradnja objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini pravoslavne crkve u Lapljem Selu je započeta još u vreme mandata prethodnih gradonačelnika, a inspekcija je još tada stopirala radove i preduzela zakonske mere. Radovi na izgradnji nisu obavljani godinama, međutim, ove godine je investitor nastavio izgradnju objekta, naveo je u pisanom odgovoru za Kim radio direktor gračaničkog Odeljenja inspekcije Aleksandar Kapetanović.

Investitor je izgradnju zida (ograde), kako je Kapetanović napisao, započeo u dogovoru sa sveštenikom Bojanom Krstićem.

„Inspektor je redovnom kontrolom objekta (ne na osnovu prijave sveštenika), primetio nastavak radova na objektu i odmah preduzeo mere postavljajući traku, što se i vidi na fotografiji koju vam prilažemo. Investitoru je uručeno rešenje o obustavi svih radova, kao i rešenje o rušenju, pored toga podneta je i prijava tužilaštvu“, dodao je on.

Kapetanović je saopštio i da je „investitor je skinuo traku na ličnu odgovornost i time načinio krivično delo“.

„Nakon toga je izlio noseću ploču na objektu. Zidova na objektu nema, što je i vidljivo na fotografijama koje ste objavili u jučerašnjem prilogu, iako sveštenik tvrdi da su tokom vikenda podignuti zidovi“, napisao je on.

Direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica je dodao da je predmet vođen „od strane građevinskog inspektora, bez odobravanja direktora, jer u tom periodu Odeljenje inspekcije nije imalo direktora“.

„Odeljenje inspekcije radi sa jednim građevinskim inspektorom, tako da je fizički nemoguće biti u svakom trenutku prisutan na svakom gradilištu. Inspekcija je sprovela sve procedure u skladu sa važećim zakonima i nastavićemo da ih sprovodimo“, dodao je on.

Saopštio je i da je iznenađen „insinuacijama iliti optužbama“ sveštinika Bojana Krstića, „koga inače veoma poštuje i ceni“ da je neko „uzeo novce“.

„Ja nemam informaciju, a na mestu direktora Odeljenja inspekcije sam svega deset dana. Zamolio bih gospodina Krstića da, ukoliko poseduje informacije o krivičnom delu primanja mita, iste i podeli kako bismo zajedno pokrenuli prijavu protiv tog lica“, naveo je Kapetanović i dodao da su „za optužbe takve vrste potrebni dokazi“.

„Svaku lažnu optužbu takođe je potrebno procesuirati“, naveo je on.

U pisanom odgovoru na pitanja Kim radija Kapetanović je apelovao na meštane „da prijave svaku nelegalnu gradnju“.

„Mi ćemo u kratkom roku izaći na teren i preduzeti sve zakonske mere. Stojimo na usluzi svim našim građanima, ne samo kada nelegalna gradnja u pitanju, već i ostali problemi koji su u našoj nadležnosti“, zaključio je on.


Komentari posetilaca