Inspekcija OG: Stroga kontrola prodaje i upotrebe pirotehnike
16/12/2021 15:32|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 281 |
|

RTV KIM, 16.12.2021. - Proslava novogodišnjih i božićnih praznika postala je gotovo nezamisliva bez upotrebi prskalica, vatrometa i petardi. Ipak, Odeljenje inspekcije opštine Gračanica i ove godine najavljuje stroge kontrole prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica kontrolisaće prodaju pirotehničkih sredstava uz upozorenje da je prodaja strogo zabranjena na pijaci i ulicama, kao i na svim mestima gde se prodaju pirotehnička sredstva nepoznatog porekla i deklaracije. Najavljeno je da će svako kršenje zabrane biti sankcionisano, te da će protiv odgovornih lica biti pokrenut postupak.

 

„Apelujemo na suzdržavanja, pravilnu i ograničenu upotrebu pirotehničkih sredstava prema uputstvu i to isključivo punoletnih osoba na mestima koja ne predstavljaju opasnost u pogledu povređivanja drugih ili izazivanja opšte opasnosti od požara“, navodi se u saopštenju opštinskog Odeljenja inspekcije.

 

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prodaja vatrometa je dozvoljena od 19. do 31. decembra 2021. godine, dok je upotreba istih dozvoljena od 26. decembra do 2. januara uz slogan „Slavi srcem, a ne oružjem“.

 

"Poslušajte savete i apele, pažljivo čitajte uputstva za upotrebu. Budite oprezni", poručuju iz Кomunalne inspekcije opštine Gračanica.


Komentari posetilaca