Iskopan temelj za izgradnju kuće Đorđevićima
16/02/2022 14:50|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 252 |
|

RTV KIM, 16.02.2022. - Na mestu gde je nekada bila stara trošna kuća Zorana Đorđevića, konačno je iskopan temelj za izgradnju nove. Predstavnici PO Opštine Priština, obišli su Đorđeviće, a prema Zoranovim rečima, obećali da će nova kuća biti završena za mesec dana. 

Zoran Đorđević sa bolesnom i nepokretnom suprugom Vesnom već više od decenije živi u staroj "letnjoj kujni", bez kupatila. Prošle godine im je srušena stara trošna kuća, a nadležni su obećali da im na istom mestu biti sagrađena nova. Konačno su, početkom ove nedelje, radnici zakucali na Zoranova vrata.

„Radnici su došli u ponedeljak oko devet sati. Već oko jedan je temelj bio iskopan. Kada sam bio kod gradonačelnika (predsednik PO Novak Živić), on mi je rekao ’dobićeš ključeve za mesec dana’. Trebalo bi da za dva dana dođu, da završe ovo što su započeli i napune temelj“, istakao je Đorđević.

Za sada je samo iskopan temelj i na plac je doneta potrebna armatura.

„Red je više da se počne sa radom, deset godina tražim da mi izgrade kuću. Bolesni smo i ja i žena, hvala im kad su došli. Hteli su da me isele, ali ja nisam hteo, došli su kamionom da me presele. Rešio sam da umrem u moju kuću“, kazao je Zoran.

On dodaje da se njegova žena i deca raduju novoj kući, da se nada da će sve ići po planu, te da će se za mesec dana useliti u svoj novi dom.

„Rekli su mi da će nova kuća imati 58 kvadrata unutra. Spolja je 9,5 sa 7,5 metara, zadovoljan sam i bio sam uporan. Hteli su da mi naprave 40 kvadrata, ali hvala im što su produžili. Dosađivao sam im, išao sam dva puta nedeljno“, rekao je on.

RTV Kim je od predsednika PO Priština Novaka Živića saznala da će kamen temeljac za izgradnju kuće Đorđevićima biti položen naredne nedelje, u ponedeljak ili četvrtak.

Podsetimo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju nedavno je za RTV Kim navela da su završene zakonske procedure za dodelu građevinskog materijala na koji pravo ostvaruje i porodica Zorana Đorđevića.

 


Komentari posetilaca