Istekao rok za pronalazak rešenja za tablice. Ima li rešenja?
21/04/2022 13:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 310 |
|

RTV KIM, 21.04.2022. - Šest meseci je prošlo od postizanja dogovora o deeskalaciji sukoba na severu Kosova posle uvođenja probnih tablica od strane vlade Kosova. Pregovarači Beograda i Prištine uspeli su 30. septembra prošle godine, posle dva dana pregovaranja u Briselu, da postignu dogovor da će u roku od 6 meseci raditi na pronalasku rešenja za registarske oznake. Za to vreme vozači su na registarskim oznakama simbole koji označavaju državnost prelepljivali stikerima.

Od 21. oktobra prošle godine počeli su sastanci radnih grupa sačinjenih od eksperata iz Prištine i Beograda koji su tražili rešenje za ovo pitanje. Održano je nekoliko takvih susreta, ali do javnosti osim informacije da su se desili, ništa drugo nije saopštavano.

Juče je održan poslednji takav sastanak, a danas će se u Briselu sresti i glavni pregovarači – Petar Petković i Besnik Bisljimi. Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak je kazao da je upravo na njima da postignu dogovor.

Obični građani i sa jedne i sa druge strane nadaju se rešenju koje neće iziskivati trošenje novca i komplikovane procedure, ali i da će konačno moći slobodno da putuju. 

 

 


Komentari posetilaca