Istok: Ukraden traktor povratniku
01/06/2013 19:45|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 908 |
|

U petak, u 2 sata posle ponoći u mestu Blagača kod Đurakovca, ukraden je traktor Srbinu Dragu Pejčinoviću, povratniku u opštini Istok, prenosi radio Bravo. Kako se navodi, on je nestanak odmah prijavio policiji, koja je izvršila uviđaj. 
- Lopovo su traktor prevezli preko polja sa pšenicom, tragovi su jasno vidljivi i vode ka Drenici, kako i svi do sada tragovi ukradenih traktora. Ovo je treći traktor koji je ukraden u mestu Blagača za poslednjih godinu dana, a 11. u opštini Istok. Policija do sada nije rešila niti jedan slučaj krađe za poslednjih 12. godina, pa Srbi povratnici u opštini Istok nemaju poverenja u policiju, Euleks i Kfor, podseća radio Bravo. 
Drago Pejčinović je za radio izjavio da „traktor nije dobio, već ga je kupio u Srbiji i sam ga doterao i da ga najviše boli činjenica da je živeo od svoh rada bez ičije pomoći“. On je još kazao da je „ne zna kako će sada da obrađuje zemlju bez traktora, jer mu je to bila osnovna mašina i dačak razmišlja da napusti Kosovo, jer dosta ovakvog života“. 
Radio Bravo podseća da je u opštini Istok nezaposlenost srpske zajednice 99, 9 procenenata pa su „ljudi primorani da preživljavaju baveći se poljoprivredom, ali probleme im stvaraju lopovi koji im kradu mehanizaciju i druge stravi koji su im neophodne za svakodnevni život“.
Šef kancelarija za zajednice Vesna Maliković izjavila je za radio Bravo da „kada se ukrade nešto do Srba u našoj opštini, policija odmah prevali sumnju na Srbe koji su oštećeni da prodaju te stvari, a onda prijave policiji, pa zato i ne vode istragu, iako za svoje sumnje nemaju ni jedan dokaz“.  
 
Izvor: Radio Bravo 
 
 

Komentari posetilaca