Italijanski karabinjeri uručili pomoć KBC-u u Gračanici
29/01/2024 14:13|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 71 |
|

Medija centar Čaglavica, 29.01.2024. - Italijanski karabinjeri uručili su danas Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici pomoć u hrani. Pukovnik Ruđerio Kapodivento naveo je da nije prvi put da karabinjeri pomažu ovaj KBC istakavši da to rade i u drugim sredinama na Kosovu.

“Drago nam je što smo danas ovde i što radimo zajedno sa ljudima iz Gračanice. Nije prvi put da dolazimo ovde. Kao što smo pre doneli medicinske stvari danas smo ovde i doneli smo hranu. To je naša aktivnost na celom Kosovu, za svaki narod, a danas smo ovde u Gračanici”, rekao je Kapodivento.

Direktor KBC-a Priština sa sedištem u Gračanici Bratislav Lazić je rekao da su donacije koje su uručili italijanski karabinjeri od velikog značaja za Srbe na Kosovu.

“Mi imamo dobru relaciju sa italijanskim karabinjerima. Nije prvi put da oni dođu kod nas i da nam donesu određenu vrstu pomoći ali i da vide kakva je situacija, u kakvom okruženju i na koji način funkcioniše naša srpska zajednica. Mi smo u tom smislu njima veoma zahvalni zato što pokazuju dobru volju i na kraju oni predstavljaju deo onih snaga koje vode računa i o našoj bezbednosti tako da se mi u kontaktu sa njima osećamo sigurnije na Kosovu i Metohiji. Još jednom hvala na donacijama koje su za nas takođe veoma značajne”, rekao je Lazić.

U okviru Kliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici funkcionišu hirurška i akušerska klinika dok se u Lapljem Selu nalazi odeljenje interne klinike.


Komentari posetilaca