Izgradnja kuća za deset povratničkih porodica u Gračanici
01/03/2022 15:50|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 253 |
|

 

Medija centar Čaglavica, 01.03.2022. - Povratničke porodice iz opštine Gračanica, njih 10, će u narednom periodu dobiti potpuno nove uslove za život, saopštilo je ministarstvo za zajednice i povratak.

Kako se u saopštenju navodi ministarstvo za zajednice i povratak i Kancelarija Evropske unije, projektom ”Povratak i reintegracija na Kosovu-faza pet”, finansiraće izgradnju ovih kuća.

Današnjim sastankom ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića i gradonačelnice Gračanice prof. dr Ljiljane Šubarić i formalno je započeta realizacija navedenog.

”Danas smo načinili važan korak u stambenom zbrinjavanju 10 povratničkih porodica na teritoriji naše opštine. Uz podršku ministra Rakića u okviru tekućeg projekta “Povratak i reintegracija-faza pet”, uspeli smo da obezbedimo krov nad glavom za 10 porodica. Ovakvi projekti su najbolji pokazatelj ostvarivanja ciljeva naše dogovorene saradnje, koja na ovom projektu neće stati, jer ova saradnja predstavlja adekvatan odgovor na potrebe naših građana”, rekla je gradonačelnica Šubarić.

”Svesni činjenice da je ovo jedan od načina kojim obezbeđujemo povratak i opstanak na ovim prostorima, nastavljamo da finansiramo izgradnju kuća onim povratničkim porodicama koje su stekle uslove za to i koje loše žive. Zadovoljan sam jer zbrinjavanjem 10 povratničkih porodica u opštini Gračanica pokazujemo da vodimo odgovornu politiku, kojom pokušavamo da u ovim teškim vremenima prevaziđemo sve ono što je loše, kako bi naša deca sutra imala budućnost koju zaslužuju”, kazao je ministar Rakić.

Projekat ”Povratak i reintegracija na Кosovu”, implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

 


Komentari posetilaca