Jahjaga: Računamo na podršku Britanije,velikog prijatelja
21/06/2013 11:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 821 |
|

 
Kosovska predsednica Atifete Jahjaga rekla je da Priština računa na neprekidnu podršku Velike Britanije u otkrivanju svetu "novog Kosova". 
 
- Mi računamo na vašu podršku sada kada preduzimamo potrebne reforme da bi ubrzali našu integraciju u EU i NATO, cilj koji nas sve ujedinjuje i koji nema alternativu, kazala je u četvrtak veče Jahjaga govoreći na prijemu povodom rođendana britanske kraljice Elizabete Druge koji je priredio ambasador Jan Klif u Prištini.
 
Ona je kazala da je Velika Britanija bila i ostala veliki prijatelj Kosova i da je to pokazala u vreme kada je Kosovu bilo najpotrebnije. 
 
Jahjaga je rekla da je Velika Britanija "bila i ostala snažni podržavalac nezavisnosti, državljanstva, suvereniteta i teritorijalnog integriteta i jačanja Kosova na međunarodnoj sceni". 
 
- Uporedo sa našim drugim saveznicima, Britanija je činila velike diplomatske i vojne napore da nam pomogne da dobijemo slobodu, rekla je Jahjaga. 
 
Kosovska predsednica je rekla da građani Kosova "nikada neće zaboraviti dolazak britanskih vojnika koji su otvarali put povratku stotinu hiljadu raseljenih svojim kućama" i dodala da će "hiljade britanskih vojnika koji su prošli kroz misije na Kosovu biti zauvek neraskidivi deo istorije novog Kosova". 
 
Izvor: Tanjug 
 
 
 
 

Komentari posetilaca