Jahjaga: Razmena oficira bitna za normalizaciju odnosa
16/06/2013 10:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 884 |
|

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga ocenila je da razmena oficira za vezu Beograda i Prištine predstavlja značajan korak ka potpunoj normalizaciji odnosa.
 
Tokom razgovora sa Ljuljzimom Pecijem, koga je na predlog ministarstva spoljnih poslova imenovala za oficira za vezu, Jahjaga je rekla da njegova misija ima poseban značaj za razvoj i potpunu normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
 
Kako je saopštio Jahjagin kabinet, Peci je ocenio da je to misija od velikog značaja zbog dosadašnjih odnosa Beograda i Pristine i izrazio spremnost za obavljanje svih poslova i zadataka.
 
Zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi je na konferenciji za novinare povodom učlanjenja Kosova u Razvojnu banku Saveta Evropem, rekao da je imenovanje oficira za vezu, koji, kako je istakao, "imaju sva ovlašćenja i obaveze ministara", od izuzentog značaja za dalje poboljšanje odnosa Beograda i Prištine i primenu briselskog sporazuma.
 
Kosovski premijer Hašim Tači rekao je da će, posle razmene oficira za vezu, Kosovo biti predstavljeno u Beogradu "na diplomatskom nivou", dok je oficir za vezu Beograda Dejan Pavićević istakao da ni on, ni Ljuljzim Peci nemaju diplomatski status.
 
- Niti Peci koji će biti u Misiji EU u Beogradu, niti ja koji ću biti u Kancelariji EU u Prištini nemamo diplomatski staus. Ponavljam da to niti su diplomatske misije, niti ambasade, niti kancelarije za vezu - to su oficiri za vezu, to su ljudi koji će olakšati komunikaciju u okviru implementacije sporazuma, rekao je Pavićević.
 
 

Komentari posetilaca