Jahjaga o opštinskim izborima
22/05/2013 18:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 716 |
|

 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je danas sa šefom misije OEBS-a na Kosovu ambasadorom Žan Klodom Šlumbergerom o angažovanju te misije u organizaciji opštinskih izbora koji su planirani za kraj godine, saopšteno je iz kancelarije predsednice.
 
- Ovi izbori su posebno važni, jer će održati na celoj teritoriji Kosova, dok je postignutim sporazumom u Briselu između premijera Kosova i premijera Srbije predviđeno da se održe opštinski izbori i u četiri opštine na severu Kosova pa se jednom posebnom tačkom predviđa da se za normalan i uredan tok ovih izbora angažuje i OEBS, kaže se u saopštenju. 
Ona je navelada da će se opštinski izbori ove godine održati u zakonskom roku, da institucije rade na pripremi izbora kako bi se obezbedilo da oni budu pošteni, slobodni i demokratski, i da bi se obezbedilo što veće učešće građana u njima. 
 
Kako se navodi, Šlumberger se zahvalio predsednici Jahjagi i naglasio da je ova misija na Kosovu već počela sa potrebnim konsultacijama za izvršavanje svojih obaveza u procesu lokalnih izbora. 
 
Jahjaga je istakla da će ubrzo nakon konsultacija sa politčkim partijama odrediti datum održavanja izbora za skupštine opština i za gradnačelnike i istakla da visoko ceni angažovanje i pomoć OEBS-a i istakla da će izbore organizovati Centralna izborna komisija Kosova.
 

Komentari posetilaca