Jarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj
30/12/2022 14:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 261 |
|

Radio KIM, 30.12.2022. - Kosovska policija saopštila da su barikade koje su bile postavljene na prelazima Jarinje i Brnjak uklonjene i oni su otvoreni za saobraćaj. Ova dva prelaza bila su zatvorena tri nedelje, od kako su Srbi postavili barikade na severu Kosova.

Iz Policije Kosova navode da su na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja kontinuirano davali procene o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova od kada su postavljene barikade i zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak.

"Nezakonita blokada puteva, napadi na bezbednosne institucije, medije i građane, uticali su na pogoršanje situacije i otežavanje života građana tog kraja koji nisu mogli da se slobodno kreću i nisu imali lak pristup svojim neophodnim uslugama", stoji u saopštenju.

Ističu da su i pored svih okolnosti bili angažovani da odgovore na potrebe svih građana bez razlike, kao i na održavanje javnog reda i bezbednosti.

"Na osnovu dosadašnjih informacija, barikade su uklonjene u obliku kako su i postavljene, a nakon toga je izvršena procena za otvaranja dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, koji su danas (30.12.2022) u popodnevnim satima otvoreni za saobraćaj".

Napominju da će policijski službenici na ovim prelazima nastaviti sa realizacijom svojih dužnosti i zakonskih ovlašćenja.

"Sloboda slobodnog kretanja, sprečavanje krivičnih dela i pružanje bezbednosti su za dobrobit svih građana, a za to će Policija Kosova nastaviti da se angažuje u bliskoj saradnji sa lokalnim i međunarodnim institucijama", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

 


Komentari posetilaca