Jednomesečni pritvor osumnjičenom za ranjavanje u Gotovuši
09/01/2023 12:30|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 239 |
|

Kim, 09.01.2023. - Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Uroševcu usvojilo je zahtev Osnovnog tužilaštva u ovom gradu za određivanje mere pritvora okrivljenom A.K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, upotreba oružja i izazivanje opšte opasnosti, navodi se na sajtu suda.

Kako je saopšteno, nakon održanog ročista i analize spisa predmeta, sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 06.01.2023. godine nemerno pokušao da oduzme život povređenima M.S. i S.S.

„Kada je stigao u selo, primetio je neke gađane kraj puta, zatrubio je kako bi ih oterao, zatim je zaustavio automobil i nakon verbalne svađe izvadio revolver i pucao dva puta pogodivši povređene koji su zadobili telesne povrede. Oni su prvobitno upućeni u Zdravstveni centar u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici“, navodi se na sajtu Osnovnog suda u Uroševcu.

Dodaje se da je okrivljeni suprotno važećem zakonu o oružju na Kosovu, koristio oružje za koje je imao dozvolu, te da mu je isto oduzeto zajedno sa 35 metaka.

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine u opštini Štrpce uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote ljudi. Na putu koji vodi ka skijalištu na Brezovici isti je pucao pet puta u vazuh iz revolvera“.

Sudija za prethodni postupak je usvojio zahtev državnog tužioca za određivanje mere pritvora protiv okrivljenog u trajanju od mesec dana.

 

 

 


Komentari posetilaca