Jeftić: Srbi, Crnogorci, Romi imaju pravo na povratak
31/05/2013 19:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 827 |
|

Predsednik Saveza udruženja raseljenih lica sa Kosova u Crnoj Gori Milenko Jovanović i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić, razgovarali su danas u Prištini o statusu raseljenih lica sa Kosova u Crnoj Gori i mogućnosti za njihov povratak na Kosovo. 
 
- Predsednik Saveza koji broji 22 udruženja raseljenih lica sa Kosova, Milenko Jovanović, informisao je ministra Jevtića o problemima sa kojima se raseljena lica susreću i istakao da postoji određeni broj porodica koje su spremne da se vrate na svoja ognjišta. Jovanović je rekao da je prvi put u prilici da razgovara da sa nekim od ministara za zajednice i povratak i samim tim izrazio zahvalnost ministru Jevtiću što je u prilici da se sa njim sretne i razgovara, navodi se u saopštenju tog ministarstva. 
 
Ministar Jevtić je „istakao važnost komunukacije sa raseljenim licima jer bez direktne komunikacije, kako je rekao, i proces povratka neće biti kvalitetno realizovan“, a takođe je i „preneo njegovu spremnost da se licima koja žele da se vrate to i omogući i ujedno dogovorio da u drugoj nedelji juna poseti kolektivni centar u Sutomoru tokom svoje posete Crnoj Gori u okviru koje će posetiti i izbegličke kampove u Podgorici i sastati se sa ministrom za rad i socijalna pitanja Bočkovićem“.
 
- Srbi, Crnogorci, Romi i svi koji su raseljeni u Crnoj Gori imaju pravo na povratak. Naša je obaveza da im obezbedimo uslove za to. Želim da u razgovoru sa raseljenim licima otvoreno razgovaramo o tom pitanju i dogovorimo proces njihovog povratka na Kosovo, rekao je Jevtić na kraju današnjeg sastanka sa predsednikom Saveza udruženja raseljenih sa Kosova u Crnoj Gori, saopštilo je ministarstvo. 
 
Foto: SLS

 

Komentari posetilaca