Jevtić obišao srpske porodice u Novom Brdu
02/07/2013 15:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 889 |
|

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je opštinu Novo Brdo, a u selu Ćuljikovci obišao je četrnaestočlanu porodicu Đorđević. U selu Izvor porodocu Miljković, u selu Zebnice porodicu Perić,a u selu Gornje Kusce porodice Cvetković, Arsić, Maksimović i Nikolić.
- Ministarstvo za zajednice i povratak nastaviće da pomaže kroz svoje programe porodicama koje su najugroženije, posebno interno raseljene i na taj način nastaviti da pomaže održiv opstanak koji je jednako važan kao i održiv povratak. Sami ste svedoci da porodice koje smo imali prilike danas da posetimo žive u izuzetno lošim uslovima. Znam da takvih slučajeva ima dosta i prosto je nemoguće pomoći svima ali rešavanjem problema svake od tih porodica takvi se slučajevi smanjuju, dakle idemo u pozitivnom smeru što je svakako dobar signal, rekao je ministar Jević na kraju svoje posete Novom Brdu.
 
Ministar se susreo i sa gradonačelnikom Novog Brda Bajrušom Imerijem kao i poslanikom u Skupštini Kosova iz Novog Brda, Sretenom Ivanovićem. Tokom sastanka bilo je reči o položaju srpske zajednice u ovoj opštini kao i projektu povratka RRK III koji se implementira u opštini Novo Brdo. Na sastanku je zaključeno da je selo Klobukar negativan primer implementacije procesa povratka jer u 26. izgrađenih kuća danas živi pet porodica. Takođe je istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak implementirati određene infrastrukturne projekte i da će za početak biti izgrađeno obdanište u selu Bostane.
 
Izvor: SLS 
 
 

Komentari posetilaca