Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
07/12/2021 19:11|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 190 |
|

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

„Jevtić je svojim sagovornicima izneo stav, a kada je o Ski centru Brezovica reč, da će interes radnika Ski centra on braniti i zastupati i da želi da se iznađe, kako privremeno rešenje koje će omogućiti neometan početak sezone na Brezovici, tako i ono dugoročno, u okviru inicijative koja je pokrenuta od strane lokalne samouprave, a to jeste javno-privatno partnerstvo gde bi upravo lokalna samouprava preuzela upravljanje Ski centrom“, navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk strani Opštine Štrpce.

Dalje se dodaje da su predstavnici КAP-a informisali Jevtića i njegove saradnike o pokrenutoj inicijativi i zatražili podršku, kako bi se u što kraćem roku pronašlo rešenje za funkcionisanje Ski centra u zakonskim okvirima i po pravilima КAP-a, a kako bi se sa ski sezonom startovalo na vreme.

Jevtić je ponovio da će „na tu temu razgovarati sa rukovodstvom i radnicima ’Ineks Ski centra’, da će odluka biti njihova, kao i da će konsultacije i razgovor obaviti i sa drugim relevatnim faktorima kako bi svi bili upoznati sa detaljima“.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti da se omogući zakup jednog od javnih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce od strane zainteresovanog investitora, načinu na koji bi to moglo da se uradi kako bi se pokrenula proizvodnja i otvorila radna mesta za lokalno stanovništvo, kao i da se deo društvene imovine da na korišćenje lokalnoj samoupravi zarad opšteg interesa građana.

Na kraju sastanka je dogovoreno da se, nakon konsultacija sa svim relevatnim faktorima, dve delegacije ponovo sastanu radi definisanja daljih koraka.


Komentari posetilaca