Još 6 uzoraka sa severa upućeno na “Torlak”
30/03/2020 21:13|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1297 |
|

RTV KIM, Kosovo Online,  30.03.2020. - Nadležni iz Kliničko bolničkog centra (KBC) u Severnoj Mitrovici danas su u Institut “Torlak” u Beogradu poslali šest uzoraka osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom.

Od ovih šest osoba, dve su smešte na infektivnom odeljenju KBC, a ostali su u kućnoj izolaciji jer trenutno ne zahtevaju hospitalizaciju, kaže za Kosovo Onlajn epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.

Očekuju se rezultati iz Torlaka za još četiri osobe, kaže on.

“Nove rezultate još nismo dobili, očekujemo jedan rezultat od petka i tri rezultata od subote. Istražuju se kontakti, skoro 90 odsto kontakta smo obradili, uzorkovali smo sve pacijente koji su imali simptome na koronavirus, uzorkovali smo i šest novih pacijenata i uzorci će biti prosleđeni Institutu Torlak u Beogradu”, naveo je Antonijević.

Iz KBC su i danas ponovili da je sigurno da će se nakon otkrivanja prvih slučajeva zaraze, broj zaraženih na severu Kosova i povećati.

Pojašnjavaju da je izvesno da je do širenja zaraze došlo na okupljanjima, venčanjima, kojima je, uprkos zabrani okupljanja, pre nesto više od dve sedmice prisustvovalo više od 300 zvanica. Nadležni u KBC navode da prate sve kontakte zaraženih i da ih testiraju.

U srpskim sredinama na Kosovu za sada su zabeležena tri slučaja zaraze koronavirusom.

 

 


Komentari posetilaca