Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
04/12/2021 12:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 192 |
|

Medija centar Čaglavica, 04.12.2021. - Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
„Nedopustivo je ponovno skrnavljenje spomen ploče postavljene u spomen otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči.Umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Кosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo“, navodi se u saopštenju.
Kako se navodi, Кancelarija za Кosovo i Metohiju o ovom vandalskom činu obavestiti međunarodne predstavnike i zatražiće da se počinioci što pre otkriju i adekvatno procesuiraju.
„Pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Кosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skranavlje spomen ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih“, navodi se u pisanoj reakciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
 

Komentari posetilaca