Kancelarija za KiM: Opljačkane kuće povratnika u selu Ljubožda
18/01/2024 12:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 425 |
|

Kim, 18.01.2024. - „Talas nasilja na srpske povratničke porodice na КiM se nastavlja. Najnoviji incident dogodio se juče kada su opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića u selu Ljubožda, u opštini Istok“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pre nekoliko dana, tokom božićnih praznika u ovom selu su obijene još dve kuće, Žarka Zarića i Radomira Ristića, kao i dom Miodraga Кostića iz Plemetine.

“Ovakvi učestali napadi na miran srpski narod koji samo želi da živi u svojim domovima, posebno na naše povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju”, dodaje se.

Navedeno je da ni političari u Prištini ne pokazuju volju da se incidenti sankcionišu.

“Naprotiv u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu, a svaki potez koji čine služi da život i opstanak Srba na КiM bude nemoguć”, saopšteno je.

Dodaje se da Kancelarija za KiM uporno ukazuje predstavnicima međunarodnih organizacija koji deluju na Kosovu “na ugroženost srpske zajednice, posebno na težak položaj povratnika”.

“Nastavićemo sve intenzivnije da se zalažemo za trajni mir i bezbedan život našeg naroda na КiM”, zaključuje se u saopštenju.


Komentari posetilaca