Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
22/09/2022 14:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 271 |
|

RTV KIM, 22.09.2022. - Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva  bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana“, navodi se u saopštenju.

„Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanoništva na Кosovu i Metohiji“, dodaje se.

Ukazali su da ovakvi incidenti izazivaju zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji.

„Vlada Republike Srbije će istrajati u nastojanjima da se na Кosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život“, zaključuje se u saopštenju.

 

 


Komentari posetilaca