Kancelarija za KiM: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
23/09/2021 13:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 264 |
|

New press, 23.09.2021. - U saopštenju koje je dostavljeno medijima direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković navodi da su danas pripadnici specijalne jedinice kosovske policije u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pretukli trojicu srpskih mladića.

Petković dalje navodi da su Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga.

“Nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi. Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile”, navodi se u saopštenju.

Petković napominje da fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod neće tolerisati.

“Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva”, istakao je Petković.

Dodao je i da je jasno da Kurtija ne zanima dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, “već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova”.

“Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to je jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja”, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.


Komentari posetilaca