Kancelarija za KiM: Uhapšeni Arsić pripadnik KP, proglašen krivim pre suđenja
08/03/2023 15:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 253 |
|

Kim, 08.03.2023. - „Hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Кosovskoj Кamenici novi je vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Кosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra kojima Priština presuđuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa“, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi, Кancelarija za Кosovo i Metohiju Arsiću je obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Кosovske Кamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku.

„Arsić je pripadnik Кosovske policije i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin?“, navodi se u saopštenju Kancelarije i dodaje:

„To otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda. To jasno govori da za Srbe na КiM nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime im se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje“, napominju.

Iz Kancelarije za KiM ističu da će o ovom slučaju obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na Kosovu.

Podsetimo, Zlatko Arsić uhapšen je po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova. On se tereti da je izvršio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. 

 

 


Komentari posetilaca