Kancelarija za KiM: Uručeni ključevi stanova za 12 višečlanih porodica
13/03/2022 18:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 272 |
|

RTV KIM, 13.03.2022. - Pomoćnica direktora Кanceladije za Кosovo i Metohiju zadužena za infrastrukturne projekte Jelena Stojković uručila je danas u Кosovskoj Mitrovici, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem ključeve novoizgrađenih stanova za 12 porodica u ovom gradu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Vlada Republike Srbije preko Кancelarije za КiM svake godine sve više radi na problemu stambenog zbrinjavanja, tako da mi svake godine imamo sve bolje rezultate i sve više zgrada koje gradimo. Posebno me raduje da će u ovim stanovima živeti 29 dece. To je jasan znak da zajedno radimo dobro i da zajedno možemo sve“, izjavila je Stojkovićeva.

Ona je potom sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem obišla i radove na novoj zgradi Univerziteta u Кosovskoj Mitrovici koji su počeli 20. avgusta 2021.

„Imali smo prilike da se uverimo da radovi napreduju odlično, u skladu sa predviđenom dinamikom. Projekat, kao i stručni nadzor radi tim stručnjaka sa tehničkog fakulteta i oni realizaciju projekta odgovorno i pažljivo prate. Objekat je u osnovi preko 1.600 metara kvadratnih, a ukupno površina je preko 10.000 kvadrata“, istakla je Stojkovićeva i dodala, da će nastaviti da prate realizaciju ovog, kao i svih ostalih projekate važnih za ostanak i opstanak Srb na Kosovu.

Stanovi su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srbije, preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju, a namenjeni su stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova i socijalno ugroženih porodica, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

 

 


Komentari posetilaca