Karić: Poslanici bili u prilici da odgovore na pitanja Srba
25/05/2013 10:07|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 650 |
|

- Srbi su shvatili i u suštini podržavaju sporazum, oni sami kažu - nemamo drugu državu, naša država je Srbija i kako kog odluči naša vlada, mi ćemo se truditi da to sprovedemo, kazao je Dragomir Karić, jedan od poslanika Skupštine Srbije koji su posetili Kosovo. 
On je u ime grupe podvukao da „država Srbija neće ostaviti narod bez pomoći i da će sredstva na Kosovo ići, pre svega za obrazovanje, kako bi se napravile elitne obrazovne institucije, jer je to osnova za opstanak srpskog naroda u južnoj pokrajini“.
- Zdravstvo, kultura, naši manastiri i crkve, sve će to država Srbija nastaviti da pomaže, samo što će to ubuduće biti na drugačiji transparentan način, rekao je Karić. On je objasnio da zadatak narodnih poslanika nije da samo jednom u pola godine budu na Kosovu, već redovno svake nedelje. 
- Dogovorili smo da jednom u dve sedmice na Kosovo dolazi po jedna grupa poslanika u kojoj će biti i vlasti i opozicije, trudićemo se da utičemo da se sva obećanja data Srbima na Kosovu ispunjavaju i duboko verujem da će to tako i biti, rekao je Karić.
Tokom dvodnnevne posete poslanici su obišli manastire Gračanicu, Visoke Dečane i Pećku Patrijaršiju. Oni su prvog dana posete, u četvrtak, boravili na severu Kosova gde su razgovarali sa predstavnicima Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predstavnicima rudarsko-metalurškog kombinata Trepča i predstavnicima lokalne samouprave sa severa Kosova. Kako su sami priznali, za dvodnevnu posetu Kosovu prijavilo više od 80 poslanika ali da su obaveze u Skupštini Srbije bile razlog što je ovoga puta njih desetak stiglo u pokrajinu. 
 
 

Komentari posetilaca