Kastrati reagovao nakon razrešenja
20/01/2022 10:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 265 |
|

RTK2, 20.01.2022. - Ngadnjim Kastrati je reagovao nakon njegovog razrešenja iz Borda RTK zbog navodnih kršenja Zakona o RTK i drugih podzakonskih akata počinjenih u RTK tokom njegovog mandata kao generalnog direktora.

 

U objavi na Fejsbuku, Kastrati piše da je obaveštenje o razrešenju dobio dok je bio u kućnoj izolaciji zbog koronavirusa i da ranije nije bilo obaveštenja o otpuštanju.

 

"Pre nekoliko dana ovaj Odbor me je, i pored toga što sam bio bolestan i u izolaciji, zamolio da im pošaljem projekciju budžeta u kojoj su poslovi i sve sam im poslao detaljno i nisu imali primedbe. Poslao sam sve projekcije budžeta i programa bez otpuštanja nijednog zaposlenog, iako je aktuelna vlada ove godine smanjila budžet RTK-a za više od 2 miliona evra“, piše Kastrati.

 

Prema njegovim rečima, od dolaska članova novog Odbora Kurtijeve vlade suočio se sa ucenama i pritiscima da otpusti stotine radnika, u zamenu za nastavak rada na ovoj funkciji do kraja mandata u aprilu 2022. godine.

 

"Ali, političkim članovima ovog odbora jasno sam rekao da ne otpustim nijednu osobu. Razlog je jednostavan: oni rade dugi niz godina i potrebni su, a sa tim platama izdržavaju svoje porodice, što je prilično teško u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji“, napisao je Kastrati.

 

 


Komentari posetilaca