KEDS: Isključite kućne aparate iz utičnica kada nema struje
26/12/2021 14:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 297 |
|

RTV KIM, Gazeta express, 26.12.2021. - Kosovska elektrodistributivna kompanija (KEDS) je saopštila da su na mnogim lokacijama njihove ekipe prinuđene da u potpunosti menjaju transformatore, niskonaponske panele i razvodne kablove jer su „oštećeni zbog preopterećenja“. Potrošači se putem aplikacije i sajta KEDS-a mogu upoznati unapred sa rasporedom restrikcija.

„KEDS ljubazno apeluje na potrošače da što racionalnije koriste struju i da, kada su bez napajanja, isključe kućne aparate iz utičnica kako bi elektroenergetski sistem kada počne vraćanje potrošača na mrežu bio stabilniji i ne bi dolazilo do problema izazvanih eventualnim preopterećenjima“, navodi se u saopštenju KEDS-a koje je prenela Gazeta Ekspres.

Platforme za obaveštenja potrošača o ograničenjima električne energije

Sa početkom primene ograničenja električne energije za potrošače, KEDS je aktivirao platforme za informisanje potrošača.

„Ove platforme se ažuriraju svakodnevno u ranim jutarnjim satima sa listama svih kupaca podeljenih u grupe“, saopštili su iz KEDS-a.

aplikaciji eKesco, nakon što korisnik registruje svoje podatke, on će dobijati automatska obaveštenja za sve što se odnosi na njegovo/njeno brojilo, pa i obaveštenja o ograničenjima koja se primenjuju zbog energetske krize.

Druga platforma sa informacijama u realnom vremenu o trenutnom nestanku struje je mapa predstavljena na veb stranici KEDS-a. Potrošač mora da označi adresu stanovanja na mapi kako bi dobio informaciju o rastrikcijama na toj adresi.

Uputstva za pristupanje platformama mogu sa pronaći OVDE i OVDE.

U rejonu Čaglavica 3 koji obuhvata Čaglavicu i Laplje Selo, restrikcija je za danas predviđena u periodu od 12.00 do 14.00 sati.

 

 


Komentari posetilaca