Kfor: Vazdušni prostor ostaje otvoren za ruske avione
07/03/2022 16:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 258 |
|

RTV KIM, RTK, 07.03.2022. - Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren za ruske avione uprkos zahtevima kosovskih institucija upućenih KFOR-u za zatvaranje, rekao je za Kosova pres službenik za medije u KFOR-u Danijele Riđo.

Pozivajući se na zvaničnika NATO-a, on je rekao da KFOR ostaje fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata UN za obezbeđivanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu.

„Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren. Komandant KFOR-a zadržava primarna ovlašćenja da koristi vazdušni prostor iznad Kosova, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. KFOR ostaje u potpunosti fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata UN da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu“, rekao je Riđo pozivajući se na izjavu zvaničnika NATO-a.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala saopštila je danas da su KFOR-u podneli zahtev za zatvaranje kosovskog vazdušnog prostora za ruske letelice.

 

 


Komentari posetilaca