Komandant italijanskog KFOR-a razgovarao sa Srbima u Metohiji
22/02/2022 19:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 257 |
|

Radio Goraždevac, RTV KIM, 22.02.2022. - Komandant regionalne zone zapad pukovnik Marco Javarone sastao se danas sa predstavnicima Srba u Goraždevcu.

Na ovom sastanku trebali su biti prisutni i predstavnici ostalih srpkih sredina u Metohiji, međutim iz privatnih razloga oni danas nisu bili prisutni.

Komandant KFOR-a izjavio je da je ova misija tu da podrži sve zajednice na Kosovu.

„Ono sto mogu da kazem, imali smo veoma dobar sastanak ovde, razumeli smo da bi ova zajednica mogla biti sjajan primer za integraciju i miran suživot na Kosovu. Hvala vam puno za vreme koje ste mi posvetili i KFOR je ovde da podrzi sve zajednice i pomogne svim ljudima bez obzira na njihovu pripadnost“, kazao je pukovnik Marco Javarone

Miloš Dimitrijević, predstavnik privremenog organa opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu, kaže da je današnji razgovor sa komandantom KFOR-a bio konstruktivan i da se pričalo o budućim projektima u srpsku zajednicu.

„Govorili smo o bezbednosti, o situaciji vezanoj za pandemiju korona virusa. Italijanski KFOR nam dosta pomaže i pričali smo o predviđenim projektima, o tome šta mogu da nam pomognu. Pričali smo i o saradnji sa opštinskom zajedniocom. Ja sam izneo probleme koje ima srpska zajednica ovde. Dali smo predlog kako da opstanemo ovde i živimo kao naši preci, tako da žive i naša deca“, kazao je za Radio Goraždevac Miloš Dimitrijević. 

Zajednički sastanak ovakvog tipa sa predstavnicima srpskih sela prvi je od dolaska KFOR-a na Kosovo.

Na satanku je bio prisutan i komandir policijske stanice u Goraždevcu, Dimitrije Bešović. Pukovnik Javarone nedavno je održao okrugli sto i sa predesednicima pojedinih opština za koje je nadležna regionalna komanda KFOR-a zapad.

 

 

 


Komentari posetilaca