KORAK KA DATUMU
17/06/2013 16:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 946 |
|

Oficir Vlade Srbije za vezu u Prištini Dejan Pavicevic izjavio je danas da se nada da je njegovo stupanje na dužnost korak ka davanju datuma Srbiji za otpocinjanje pregovore za pridruživanje EU.

Pavicevic je rekao Tanjugu po preuzimanju dužnosti da Vlada Srbije pokazuje veliku odlucnost da se sporazumi sa Prištinom implementiraju i da se nada da ce Evropa to protumaciti kao pozitivan signal.

- Nadam se da se pitanje davanja datuma Srbiji za pocetak pregovora o pristupanju EU ne dovodi u pitanje, nego da je datum nešto što bi trebalo da bude ''rešena stvar'' 28.juna", naveo je Pavicevic u prvoj izjavi po stupanju na dužnost.

Kako je istakao, Beograd radi na implementaciji briselskog sporazuma i dace sve od sebe da on bude u potpunosti sproveden.

Pavicevic je dodao da ce n jegov prvi zadatak na novoj fiunkciji biti da se upozna sa svojom kancelarijom, sa Kancelarijom EU u Prištini, istakavši da vec danas ima sastanak sa specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom i šefom Euleksa Bernadrom Borhartom.

Pavicevic je napomenuo da na Kosovo nije došao kao diplomata vec kao službenik Vlade Srbije i da tu nema nikakve sumnje.

On je takode izrazio nadu da nece imati problema u radu, porucujuci da ce se truditi da radi svoj posao i da ce raditi na implementaciji sporazuma.

Prema n jegovim recima, on nece boraviti samo u Prištini, vec ce ici i na sever Kosova i "gde god to bude potrebno".

- Gde god moj narod bude imao potrebu da nešto uradim i ucinim ja cu se odazvati svakom pozivu i ici cu svuda gde je to potrebno, rekao je Pavicevic Tanjugu.
Izvor: Tanjug

 


Komentari posetilaca