Kosovo danas upućuje zahtev za članstvo u SE?
12/05/2022 11:10|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 296 |
|

RTV KIM, RTK, 12.05.2022. - Očekuje se da će Vlada Kosova danas podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, saznaje RTK iz izvora bliskih ovoj instituciji. I predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je sinoć da ima ista saznanja.

Očekuje se da će zahtev za prijavu u Strazburu podneti ministarka spoljnih poslova dijaspore Donika Gervala, koja je i juče predstavljala Kosovo na sastanku lidera šest zemalja Zapadnog Balkana.

I Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Briselu da će Priština danas podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, dodajući da će Beograd na to politički reagovati.

Vučić je nakon radne večere za lidere Zapadnog Balkana u Briselu, rekao da je ministarka spoljnih poslova Kosova potvrdila da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope.

Dodao je da će u narednih 36 sati biti zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Neformalnoj večeri, koju je organizovao visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, prisustvovali su i predsednici i predstavnici Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Kosovo je predstavljala Donika Gervala, koja je i zamenik premijera.

 

 

 


Komentari posetilaca