Kosovska policija sprovela akciju zatvaranja alternativnih puteva
24/02/2022 12:59|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 256 |
|

RTV KIM, 24.02.2022. - Kosovska policija je u cilju sprečavanja šverca i borbe protiv kriminala, a na osnovu zahteva Carine Kosova u ranim jutarnjim časovima blokirala alternativne puteve na području Podujeva, Leposavića, Zubinog Potoka, Vitine i Gnjilana.

Alternativni putevi blokirani su postavljanjem zemljanih prepreka i iskopavanjem kanala.

„Kosovska policija je sa nadležanim jedinicama uključenim u ovu akciju preduzela neophodne preventivne mere za sprečavanje i onemogućavanje korišćenja nelegalnih puteva od strane osumnjičenih lica koji su koristili ilegalne puteve u graničnom pojasu koji povezuje Kosovo sa Srbijom i Kosovo sa Severnom Makedonijom, za sprovođenje kriminalnih i švercerskih aktivnosti“, navela je kosovska policija na Fejsbuku.

Dodaju da je za ovu akciju policija iskoristila sve pravne i zakonske mehanizme, ovlašćenja, uključujući i opremu, a s ciljem sprovođenja zakona i borbe protiv šverca.

„Kosovska policija nastaviće angažovanje na sprečavanju krijumčarenja, pre svega u cilju stvaranja mirnijeg i bezbednijeg života za građane, a posebno za one koji žive u blizini prelaza“, zaključuje se u objavi.

 

 

 


Komentari posetilaca