Kosovsko – austrijski ekonomski forum bez prevoda na srpski jezik
21/04/2022 13:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 719 |
|

Medija centar Čaglavica, 21.04.2022. - U Prištini se danas održava kosovsko-austrijski ekonomski forum, koji okuplja 16 kompanija iz Austrije sa kompanijama sa Kosova. Otvaranju foruma prisustvovao je i premijer Kosova Aljbin Kurti koji je pozvao austrijske kompanije da se prijave za izgradnju pruge Prizren-Drač.

„Kosovo je zahvalno na podršci austrijske vlade i Austrija ostaje jedan od naših trgovinskih partnera. Pozivam austrijsku vladu da nam se pridruži u infrastrukturnim projektima. Želimo da izgradimo prugu Prizren-Drač. Kosovo je najbolje mesto za poslovanje. Ulaganje na Kosovu biće uspeh za vas“, rekao je Kurti na forumu.

On je pomenuo austrijskog inženjera albanskog porekla Karla Gegu rekavši da bi pruga Prizren-Drač mogla da se nazove po njemu. 

Ambasador Austrije na Kosovu Kristof Vajdinger rekao je da je njegova zemlja četvrti najveći investitor na Kosovu. On je istakao da Kosovo i Austrija imaju i veoma dobre političke odnose  i da Austrija podržava liberalizaciju viznog režima za Kosovo i  težnje Kosova za članstvo u NATO.

„Sa Austrijom, koja je četvrti najveći investitor na Kosovu, Ekonomski forum će dodatno ojačati poslovne odnose između kompanija iz Austrije i Kosova, stvarajući tako povoljnu situaciju za privrede obe zemlje“, rekao je on.

Na ovom forumu 16 kompanija iz Austrije i sa Kosova iz deset različitih sektora promoviše svoje poslovanje i podsticanja daljih direktnih investicija austrijskih kompanija na Kosovu.

Na ovom forumu nije obezbeđen prevod na srpski jezik.

 

 


Komentari posetilaca