Kosovu još tri miliona dolara od USAID-a
29/09/2021 15:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 235 |
|

RTV KIM, 29.09.2021. - Predsednica Kosova Vjosa Osmani i direktorka USAID-a na Kosovu Zejna Salahi potpisale su treći amandman Sporazuma o grantu za razvojne ciljeve sa Sjedinjenim Američkim Državama, pa je Kosovo dobilo još tri miliona dolara.

Sporazumom se teži da se omogući bolja usluga građanima od strane odgovornih i efikasnih upravnih institucija, kao i povećanje mogućnosti za sveobuhvatno, demokratsko i ekonomsko učešće građana, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kabineta predsednice Kosova.

Ističe se da je novac namenjen i "poboljšanju saradnje između građana, civilnog društva, firmi i javnog sektora, kako bi lokalne zajednice u povoljnijoj poziciji sledile razvojne ciljeve Kosova".

Ovaj sporazum je Vjosa Osmani potpisala prvi put u novembru 2020. godine. Prema njemu, Kosovo je dobilo 33 miliona dolara od USAID-a. U maju ove godine je potpisan prvi amandman sporazuma koji je obezbedio dodatna finansijska sredstva u iznosu od 1.6 miliona američkih dolara.

Zahvaljujući drugom amandmanu ovog sporazuma, Kosovo je dobilo još 3.8 miliona dolara, a danas je potpisan i treći amandman za još 3 miliona dolara.

Ukupno, zahvaljujući ovom aranžmanu, Kosovo je dobilo preko 41 milion američkih dolara od Sjedinjenih Američkih Država.


Komentari posetilaca