Koštunica: Vlast bezuslovno predaje Kosovo
23/05/2013 18:42|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 672 |
|

 

Predsednik opozicione Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da je sinoćnim dogovorom u Briselu o planu za primenu briselskog sporazuma, vlast "otvoreno i bezuslovno predala Kosovo i Metohiju u ruke lažne države Kosovo". 
- Srbija u ovim trenucima prolazi kroz najveće nacionalno poniženje, jer se sadašnja vlast pod pritiscima i ucenama iz Evropske unije dogovara sa albanskim separatistima kako da im preda Kosovo. Sve što vlast radi s predajom Kosova je protivustavno, protivdržavno i direktno dovodi u pitanje suštinske državne i nacionalne interese, dostojanstvo naroda i budućnost Srbije, ocenio je Koštunica. Predsednik DSS je naveo da je delovanje vlasti na štetu Srbije "nesumnjivo u interesu stranih sila, takozvane evroatlantske zajednice". 
- Ucenjena ili prestrašena sadašnja vlast bira savezništvo sa neprijateljem, a odriče se podrške svojih mogućih prijatelja u svetu. Srpski narod na Kosovu i Metohiji ostavljen je na cedilu jer vlast Srbije umesto da bude uz svoj narod stala je uz njegove neprijatelje i izručuje ga institucijama nezavisne države Kosovo, naveo je on. Koštunica je dodao da srpskom narodu na Kosovu ne preostaje ništa drugo nego da se "mirnim otporom, uporno i dosledno suprotstavlja i spreči svoje izručenje lažnoj državi Kosovo".
 
 

Komentari posetilaca