KP: Završena akcija, uhapšeno osam lica
13/10/2021 14:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 9 |
|

RTV KIM, 13.10.2021. - Policijska akcija u cilju sprečavanja krijumčarenja sprovedena u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice je završena. Tom prilikom uhašeno je osam lica.

Nakon završene akcije, šestorici policijskih službenika su nanete telesne povrede, petorici policajaca albanske i jednom srpske nacionalnosti. Prema prvim početnim informacijama, tokom napada na policijske službenike jedna osoba je povređena.

Kako se navodi u saopštenju policije do sada je uhapšeno i privedeno osam osoba: R. K. (1957) muškarac albanske nacionalnosti iz Peći, A. K. (1979) Albanac iz Prištine. M.N. (1990), I.Z. (1982) i A.D. (1995) muškarci albanske nacionalnosti iz Južne Mitrovice. Uhapšne je M. Dž. (1958) Bosanac iz Severne Mitrovice, I. H. (1975) Albanac iz Severne Mitrovice, kao i M. L. (1978) Srbin iz Severne Mitrovice.

Takođe, zaplenjena je i razna švercovana roba vredna više stotina hiljada evra koja će služiti kao materijalni dokaz.

"Policijska operacija je završena, situacija u severnom delu Mitrovice se smirila. Dalje policijske akcije će se sprovoditi u saradnji i koordinaciji sa Carinom Kosova i pravosudnim organima", zaključuje se u saopštenju Kosovske policije.

Komentari


Unesite sigurnosnu šifru

Komentari posetilaca