KP o navodima o prebijanju mladića u Jošanici
09/03/2023 15:15|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 252 |
|

KoSSev, 09.03.2023. - Nakon jučerašnjih navoda dvojice mladića iz Jošanice kod Leposavića o prebijanju od strane pripadnika specijalne jedinice, Kosovska policija danas je još jednom potvrdila da slučaj nije prijavljen. Ipak, oni su informacije, odnosno medijske navode, prosledili PIK-u.

Dvojica mladića srpske nacionalnosti – dvadesetčetvorogodišnji Đ. M. i dvadesetrogodišnji L. Đ. tvrdili su juče da su ih navodno, u selu Jošanica, „bez ikakvog razloga“ pretukli pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije.

Jedan od mladića, Đ. M, za KoSSev je kazao da se napad navodno desio nekoliko stotina metara od njegove kuće, kada su on i L. Đ. oko 19.30 časova krenuli vozilom da traže telefon koji je, kako tvrdi, izgubio.

„Kretali smo se skroz polako, dok smo išli putem, džip iza nas je preticao i preprečio nam put. Iza nas se nalazio i drugi džip koji je sa te strane preprečio put. Izašli su, počeli su da lupaju po kolima, mene su bukvalno izvukli i bacili me na zemlju. Kola su počela da se kreću, drugar koji se nalazio u kolima je podigao ručnu i onda su i njega izvukli i legli na pod. Tu je krenulo udaranje“.

Đ. M. tvrdi i da su mu policajci pretresli automobil, a „kako bi videli da li nešto švercuje“.

Nakon incidenta, kako je dalje kazao, dvojicu momaka pripadnici KP su pustili, a oni su, prema njihovom daljem svedočenju, otišli kući. Potom su im se, tvrdi, javili bolovi, te su se uputili u Dom zdravlja u Leposaviću odakle su prebačeni u KBC u severnom delu Mitrovice. Oni su u međuvremenu pušteni na kućno lečenje.

Ovaj navodni incident povod je za protest građana koji se danas održava u Jošanici.

Đ. M. je ujedno precizirao juče i da slučaj nisu prijavili Kosovskoj policiji, ali da to planiraju da urade „sutra ili prekosutra“.

Iz Kosovske policije juče su za KoSSev potvrdili da slučaj nije prijavljen, a sa istim informacijama policija se oglasila i danas.

„Policija Kosova je odmah po objavljivanju ove informacije, 08.03.2023. godine preduzela sve hitne radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, u cilju provere i postupanja sa objavljenim informacijama i izjavama koje su rezultirale zaključkom da nema prijavljenih ili evidentiranih slučajeva u nadležnim institucijama“, navela je policija u današnjem saopštenju za medije.

Precizirali su i da su informacije proverili sa svim policijskim jedinicama na terenu, uključujući pograničnu, ali – slučaj nije prijavljen.

Ipak, kako su saopštili, izjave i publikacije prosledili su Kosovskom policijskom inspektoratu na dalje postupanje.

Ujedno su pozvali građane da se obrate policiji „za bilo koju priliku ili zahtev“, a na medije su apelovali da zvanične informacije traže od Kosovske policije.

 

 


Komentari posetilaca