KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs
29/01/2023 09:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 252 |
|

KoSSev, 29.01.2023. - Nakon što je otvorila konkurs za prijem policijskih službenika, a potom ga uoči isteka roka za prijavu produžila do 10. februara, Kosovska policija oglasila se danas sa još jednim pozivom upućenim članovima manjinskih zajednica.

U sklopu svoje kampanje, Kosovska policija oglasila se danas video klipom i kratkim saopštenjem na srpskom i albanskom jeziku.

„Policija Kosova, putem video poruka, kampanja podizanja svesti i službenih sastanaka koji se održavaju u svim regionima, nastavlja da podstiče i poziva građane svih manjinskih zajednica da se prijave i postanu deo Policije Kosova“, poručili su.

Ujedno navode da su ovu kampanju podržali visoki zvaničnici iz raznih međunarodnih institucija.

Nakon što je početkom novembra prošle godine više od 500 policijskih službenika iz srpske zajednice na Severu napustilo svoja radna mesta, Kosovska policija je januara meseca raspisala konkurs za prijem novih.

Premda tada, a ni sada, nisu precizirali broj službenika koji će biti primljen preko ovog konkursa, naznačili su da je on objavljen za sve pripadnike manjinskih zajednica – Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane i Crnogorce.

Rok za podnošenje prijava je trajao sve do 26. januara, kada je policija saopštila da se on produžava do 10. februara i da su uslovi za one koji žele da se prijave ostali isti.

Dok je prvi rok za prijavu na konkurs za posao u Kosovskoj policiji Direkciji Sever bio u toku, iz Prištine su stizali pozivi građanima da se na njega prijave.

Osim policije, jedan od poziva je sredinom meseca – i to na srpskom jeziku, uputio kosovski premijer, Aljbin Kurti.

Poziv zainteresovanima iz svih zajednica na Kosovu, da se prijave za konkurs Kosovske policije na Severu, pre Kurtija, uputila je i njegova zamenica, Emilija Redžepi.

 

 


Komentari posetilaca