KP skida kamere u Štrpcu, zaplenila na desetine fajlova
07/07/2022 14:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 288 |
|

KoSSev, Kallxo 07.07.2022. - Policija od ranog jutra sprovodi nalog Suda i Tužilaštva u Uroševcu o pretresu nekoliko lokacija u gradu Štrpcu.

Kallxo – Zaplenjeno je na desetine fajlova iz paralelnih struktura u Štrpcu, opština zatvorena još pre nekoliko dana

Po nalogu Suda u Uroševcu, pod nadzorom tužilaštva, tokom akcije oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih paralelnih organa Srbije u ovoj opštini.

Ovaj objekat je policija zatvorila pre nekoliko dana.Takođe, tokom ove akcije uklonjene su i nelegalne kamere koje prate grad.

Prema snimcima koje je dostavio Kallxo, otkriveno je i mesto gde su pohranjeni snimci snimljeni ovim kamerama.

Tužilac Rasim Maljoku je rekao da sav materijal, fascikle, kompjuteri, lože i sve što je korišćeno za rad u ovom objektu biće uklonjeno.

Tužilac Rasim Maljoku je za Kallxo potvrdio vest:

„Ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju u Brezovici, ali se odnosi na neke od uhapšenih u Brezovici, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić, ujedno i koordinator nelegalnih struktura. Ove strukture upravljale su sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i javnih institucija Republike Kosovo, a te su informacije prosleđivane bezbednosnim strukturama u Srbiji“.

Maljoku je naglasio da se danas vrši racija na četiri lokacije.

„U toku je racija na četiri lokacije i uklanjaju se sigurnosne kamere sa njih. Ove nelegalne strukture su protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo i imaju elemente krivičnog dela ‘udruženje za antiustavnu delatnost u vezi sa špijunažom’, rekao je Maljoku za Kallxo.

 

 


Komentari posetilaca