Kuće za dve porodice u B. Mostu
20/11/2023 15:35|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 444 |
|

KoSSev, 20.11.2023. - Dve porodice Ađančić u Babinom Mostu dobiće novu, dvospratnu kuću, koja će biti izgrađena sredstvima Кancelarije za КiM, saopštili su danas iz ove institucije. Saopštavaju i to da je pomoćnici njihovog direktora Jeleni Stojković, koja se danas na Kosovo uputila upravo kako bi obišla radove na izgradnji ove kuće, ulaz navodno bio onemogućen.

Odluku da se ovim porodicama izgradi novi dom, doneo je najpre Privremeni organ opštine Obilić u saradnji sa pomenutom Kancelarijom.

Reč je o dve tročlane porodice, a koje žive u improvizovanom objektu koji, kako kaže predsednik PO opštine Obilić – nije bio pogodan za stanovanje.

Plan je da ove porodice dvospratnu kuću koja će se sagratiti podele.

„Uslovi u tom objektu su bili neadekvatni, pa je Privremeni organ opštine Obilić u saradnji sa Кancelarijom za Кosovo i Metohiju doneo odluku da se njima izgradi porodična kuća na dva sprata, gde će obe porodice dobiti po jedan sprat“, kazao je Goran Dančetović.

Dodao je da se nada da će kuća, sa 124 kvadrata, biti završena do kraja godine, kada će porodice Ađančić moći i da se usele.

Igor Ađančić, samohrani otac dvojice sinova i jedan od domaćina koji će dobiti novi krov nad glavom, izrazio je zahvalnost za izgradnju kuće.

„Želimo da izrazimo veliku zahvalnost Кancelariji za КiM i Privremenom organu opštine Obilić što će nam stvoriti bolje uslove za život. To je veoma značajno za naše porodice“, poručio je.

Pomoćnici direktora zabranjen ulaz na Kosovo

U saopštenju Kancelarije za KiM takođe se dodaje da je radove na izgradnji ove kuće danas trebala da obiđe pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Jelena Stojiljković.

Međutim, tvrde, njoj je ulazak na Kosovo bio onemogućen.

„Prištinske institucije zabranile su joj ulaz na Кosovo i Metohiju“, navode iz Kancelarije za KiM.

To je osudio predsednik Privremenog organa opštine Obilić:

„Takvi postupci ne mogu da zaustave našu pomoć, koju pružamo ovdašnjem narodu i bez obzira na takav vid represije mi smo svakodnevno na terenu sa našim narodom“.


Komentari posetilaca