Kurti: Spreman sam za sastanak sa Vučićem i očekujem konkretne rezultate
24/04/2023 14:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 241 |
|

Ekonomia onlajn, Kim, 24.04.2023. - Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da će Ohridski sporazum biti sproveden bez odlaganja i dodao kako je spreman za sastanak 2. maja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na kome očekuje konkretne rezultate.

„Uvek sam spreman za sastanke na visokom nivou. Naredni sastanak biće održan u Briselu. Trebalo bi razgovarati o tome kako će se Briselski sporazum i Ohridski sporazum sprovesti bez odlaganja i u potpunosti“, reko je Kurti.

On je na pitanje novinara o izboru glavnog tužioca na Kosovu rekao kako je evidentno da se sa izborima 14. februara 2021. godine promenila zakonodavna i izvršna vlast i da je počeo „veliki demokratski i razvojni preobražaj Kosova”.

„Ono što je neophodno jeste pravosudni sistem, aktivno tužilaštvo, efikasno pravosuđe, da svi oni budu mudri i sa profesionalnim i ličnim integritetom i patriotizmom, kako bi građanima doneli pravdu. I kada kažem pravda, mislim i na žrtve rata zbog agresije Srbije, ali mislim i na žrtve korupcije i organizovanog kriminala u periodu mira”, rekao je Kurti novinarima.

 

 


Komentari posetilaca