Kurti i Osmani putuju u Nemačku
18/02/2022 16:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 309 |
|

RTV KIM, Kosova Press, 18.02.2022. - Premijer Kosova Aljbin Kurti otputovaće danas u Minhen gde će prisustvovati Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC). Isti skup će uživo ispratiti i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

Sa Kurtijem će put Nemačke i kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Grvala.

Iz Kabineta premijera je saopšteno da će Kurti i Grvala ostati u Nemačkoj tri dana i da će imati različite sastanke.

"Premijer Kosova Aljbin Kurti putuje u Minhen radi učestvovanja na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. U pratnji zamenice premijera, istovremeno i ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Grvale premijerće tamo boraviti tri dana tokom kojih će imati različite bilateralne sastanke", navodi se u saopštenju.

Na marginama MSC-a će predsednica Kosova Vjosa Osmani imati niz bilateralnih sastanaka sa drugim svetskim liderima i šefovima međunarodnih organizacija.

Ona će učestvovali i u panel diskusijama o pitanjima vezanim za bezbednost i događaje na Zapadnom Balkanu.

Podsetimo, prvi zvanični susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija dogodio se upravo na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji u februaru 2020.

Časopis Politiko je neadvno na naslovnoj strani objavio tekst o mogućim sukobima interesa diplomate Volfganga Išingera, koji od 2008. uz podršku nemačke vlade predsedava Minhenskom bezbednosnom konferencijom. Kako je preneo ovaj list, Išinger je koristio Konferenciju kao platformu za sklapanje ugovora svoje konsultantske firme “Agora stratedži grup”, a jedan od klijenata postala je i Vlada Kosova.

 

 

 


Komentari posetilaca