Kurti i predstavnici Albanaca Preševske doline o izborima u Srbiji
11/04/2022 09:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 263 |
|

KoSSev, 11.04.2022. - Premijer Kosova Albin Kurti pozvao je političke predstavnike Albanaca Preševske doline u Prištinu na sastanak u ponedeljak čija tema će biti situacija posle parlamentarnih izbora u Srbiji, potvrdili su FoNetu albanski izvori.

Na sastanak, predviđen za osam sati, pozvani su aktuelna predsednica opštine Preševo Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), njen zamenik Ragmi Mustafa iz Demokratske partije Albanaca (DPA), predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Saljihu iz Pokreta za reforme, predsednik Alternative za promene Šćiprim Arifi, čelnik Demokratske unije Albanaca (DUA) Naser Aziri, doskorašnji poslanik u parlamentu Srbije i predsednik PDD Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i šef Demokratske partije Nagip Arifi i predsednik Pokreta za demokratski progres (PDP) i Šćiprim Musliu.

Svrha sastanka je da se „razgovara o položaju Albanaca u Preševskoj dolini”, navodi se u pozivu premijera upućenom političkim predstavnicima iz Preševske doline, rekli su FoNetu albanski izvori.

Sastanak je sazvan nakon neuspeha dve albanske izborne liste da obezbede mesto u Skupštini Srbije i u danu za kad je zakazana sednica Skupštine opštine Preševo na kojoj se traži razrešenje predsednice te opštine Ardite Sinani što bi, praktično, značilo i promenu koalicije na vlasti.

Ta sednica će, kako navode izvori FoNeta, biti odložena zbog sastanka lidera u Prištini.

 

 

 


Komentari posetilaca