Kurti i Vučić na ekonomskom forumu u Davosu
17/01/2023 12:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 303 |
|

Kim, Beta, 17.01.2023. - Premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, Švajcarska.

Kako je saopšteno iz Kurtijevog kabineta, prvog dana boravka u Švajcarskoj premijer Kurti je zajedno sa ministarkom ekonomije Artane Rizvanoli govorio na Samitu investitora u Cirihu, koji je organizovala Vlada Kosova.

„Prisutni su informisani o napretku u oblasti vladavine prava i institucionalne stabilnosti, fiskalnim politikama koje se sprovode u zemlji, vladinim investicionim planovima i karakteristikama radne snage na Kosovu. Uzimajući u obzir pozitivne promene u poslednje dve godine i ponuđene povoljne uslove, premijer Kurti je pozvao švajcarske kompanije da investiraju na Kosovu“, saopštila je Vlada Kosova. 

Tokom trodnevnog boravka u Davosu predsednik Srbije Aleksandar Vučić će prisustvovati skupovima svetskih lidera, među kojima je i sesija na temu „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Na sajtu Foruma je najavljeno da će Vučić u četvrtak biti govornik na jednom panelu, uz predsednicu Evropskog parlamenta Robertu Mecolu, i premijere Albanije i Irske, Edija Ramu i Lea Varadkara.

Vučić će u Davosu imati brojne bilateralne susrete sa zvaničnicima država i predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i globalnih kompanija.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma počeo je juče i traje do 20. januara.

 

 


Komentari posetilaca