Kurti se danas sastao sa Taninom
11/10/2021 14:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 260 |
|

RTK2, RTK, 11.10.2021. - Uoči narednog sastanka u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, koji će se održati ovog petka, premijer Aljbin Kurti primio je specijalnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Zahira Tanina.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Tanin je ukratko predstavio sadržaj izveštaja Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti.

Izveštaj je fokusiran na reformu vlade, vladavinu prava, bezbednosna pitanja i pandemijsku situaciju i upravljanje.

Premijer Kurti zahvalio se Taninu na objavljivanju izveštaja i izrazio zabrinutost zbog, prema njegovim rečima, pluralizma i demokratije u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom.

"Uoči lokalnih izbora, važno je imati slobodne i demokratske izbore, na kojima svaki građanin Republike glasa na osnovu ličnih uverenja i ne podleže pritiscima i zastrašivanju i da kada su takvi slučajevi prisutni trebalo bi da se prijave", rekao je on.

Naglašavajući institucionalnu stabilnost u zemlji i činjenicu da su građani svih zajednica na Kosovu zainteresovani za rad i pravdu, blagostanje i jednakost, premijer je naglasio potrebu osude napora kriminalnih struktura i napada koji su se dogodili u registracionim centrima u Zubinom Potoku i Zvečanu.


Komentari posetilaca