Lajčak razgovarao sa Petkovićem i Bisljimijem
22/02/2022 15:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 231 |
|

Radio KIM, N1, 22.02.2022. - U Briselu se danas održava nova runda dijaloga između Beograda i Prištine. Kako pišu mediji, formiranje Zajednice srpskih opština, pitanje nestalih, pravosuđe, sloboda kretanja, kao i pravo Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima 3. aprila, teme su sastanka u Briselu sa specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na čelu je delegacije koja se u Briselu sastaje sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

Dopisnik N1 javlja da se prvo prištinska delegacija sastala sa Lajčakom, a nakon toga i delegacija Srbije. U poslepodnevnim satima trebalo bi da se održi zajednički sastanak dve delegacije sa specijalnim izaslanikom.

Lajčak je na Tviteru napisao da je imao „intenzivne razgovore sa dve delegacije“ o konkretnim temama.

U ovom trenutku malo ko može da kaže da li je napravljen izvestan napredak u razgovorima ili ne, ali kako javlja dopisnik N1, nema naznaka napretka.

Spekuliše se da bi mogao da se postigne dogovor u vezi sa registraskim tablicama, ali s obzirom da se međunarodna radna grupa koja se bavi time, sastaje u četvrtak, malo je verovatno da će danas biti doneta bilo kakva odluka u vezi s tim.

 

 


Komentari posetilaca