Laplje Selo: Na otvaranju turnira u futsalu udošlo do neprijatne situacije
05/04/2023 15:34|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 143 |
|

Medija centar Čaglavica, 05.04.2023. – Juče je u sportskoj hali u Lapljem Selu održan prvi dan opštinskog takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola u futsalu na teritoriji opštine Gračanica. Ovo takmičenje, koje se održava svake godine i traje dva dana organizuje Savez za školski sport Priština-Gračanica. Međutim, tokom poluvremena prve utakmice došlo je do „neprijatnosti“ između predsednika Saveza za školski sport Priština – Gračanica Milka Čukarića i direktora Odeljenja za omladinu i sport Dušana Cvejića.

Kako tvrdi direktor Odeljanja za sport i omladinu Dušan Cvejić Opština Gračanica je i za potrebe ove sportske manifestacije, kao i prethodnih godina i ovaj put pružila pomoć i podršku.  

“Opštinsko odelje za omladinu i sport za potrebe ovog turnira angažovalo je i ljude odnosno redare, njih 12, kako bi sve proteklo u najbolje redu. Želeo sam da kao direktor dam i svoj lični doprinos te sam obezbedio  vodu za sve česnike, a Odeljenje kojim rukovodim je Savezu za školski sport Pritina-Gračanica doniralo po tri lopte za svaki sport – košarkaške, fudbalske, odbojkaške i rukometne. Da za buduća takmičenja imaju svoje lopte”, rekao je Cvejić za Medija centar.

Međutim, Cvejić navodi da je za vreme poluvremena prve utakmice doživeo “neprijatnost” od strane predsednika Saveza za školski sport Priština – Gračanica Milka Čukarića, kada je hteo da pozdravi rukovodstvo ovog Saveza i uruči im lopte. Tačnije, kako objašnjava, Čukarić je odbio da se rukuje s njim i demonstrativno napustio salu i događaj.

“Kada sam prišao  zapisničkom stolu za kojim su sedeli predsednik Saveza Milko Čukarić, sekretar Miroslav Petković, profesor fizičkog vaspiranja Vukoje Inić i sudija Goran Rakić, pozdravio sam se sa svima osim sa gospodinom Čukarićem kome sam pružio ruku, ali on  nije hteo ni da me pogleda niti da se pozdravi sa mnom. I dok sam ja i dalje držao ispruženu ruku i čekao da prihvati moj “sportski pozdrav” on je teatralno ustao i rekao sekretaru da ga menja uz opasku “ja ovo ne mogu da gledam” i izašao i više se nije vraćao do kraja turnira. Podsećam, ovaj turnir se održava u organizaciji Saveza čiji je on predsednik i turnir je njegova odgovornost, kao  i deca koja su učestvovala. Smatram da je to nije primereno ponašanje pogotovo jer je on i profesor, koji treba da bude primer deci. Takođe mislim da je to nepoštovanje i mene, i institucije koju predstavljam, ali i dece, jer je neodgovorno da tako napustiti događaj za koji je on odgovoran“, kaže Cvejić.

Cvejić dodaje da ne zna šta je razlog ovakvom ponašanju predsednika Saveza za školski sport Priština – Gračanica.

“Sekretar Saveza mi se izvinio i rekao da ni on ne zna šta je razlog takvog ponašanja predsednika Saveza. Nije prijatno, međutim iako se osećam loše i smatram da je to loš primer koji se šalje deci, nadam se da će gopspodin Čukarić uvideti ovu grešku i da ćemo nastaviti da zajedno radimo za dobrobit naše dece i njihove budućnosti”, dodaje Cvejić.

Cvejić je povodom ovog dođađaja putem fejsbuka uputio i otvoreno pismo Milku Čukariću.

“Pružena ruka i dalje stoji, jer to je ruka pružena našoj deci i njihovoj budućnosti, ko god da je na drugoj strani, šta god on mislio o meni o ljudima sa kojima činim sve za dobrobit naše dece, pružena ruka će biti tu”, naveo je između ostalog Cvejić.

Medija centar pokušao je da o ovom događaju i tvrdnjama Cvejića dobije komentar od predsednika Saveza za školski sport Priština – Gračanica Milka Čukarića, ali on nije želeo da komentariše ovaj događaj, uz napomenu da “ovo nije odgovarajući trenutak” za njegov komentar i da će za to doći vreme.

 

 

Komentari posetilaca