Laplje Selo: Odroni na mostovima i rupe na trotoarima
22/02/2023 13:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 239 |
|

Medija centar Čaglavica, 22.02.2023. - Na dva mosta u Lapljem Selu u poslednjih skoro godinu dana došlo je do brojnih oštećenja koja prete da ugroze bezbednost pešaka, ali i drugih učesnika u saobraćaju. Iz opštine Gračanica poručuju – sanacija kad se steknu uslovi.

Na mostu u blizini Lovačkog doma u ovom selu, ispod kojeg protiče reka Gračanka, oštećen je deo trotoara gde prolaze pešaci, uklonjena je kocka i otvorena je rupa od oko pola metra. Ovaj most  je prema rečima meštana veoma prometan, kako za saobraćaj tako i za pešake, a posebno kako navode za učenike koji ovim putem idu u školu.  

“Opasno je za decu koja idu u školu ujutru ili uveče kad šetaju, vrlo je opasno. Neko dete može da upadne, polomi noge.. opasno pogotovo i za nas invalide sa štakama kad idemo možemo da upadnemo, ma za sve ljude. Nemam šta da kažem, nema odgovornosti od strane onih koji to održavaju“, rekao je Zoran Jović.

Drugi oštećeni most, nalazi se kod stambenih zgrada, u blizini seoske crkve. Meštani ovog dela sela, kažu da je do oštećenja došlo usled povremenog visokog vodostaja u potoku koji protiče ispod ovog mosta.

„Od velike vode koja ide i onda se ruši most, voda udara u zid i to se ruši. Evo sve se odronilo. Međutim to niko ne dolazi da pogleda… kad bi moglo da se to nekako sanira, da se sredi. Inače opasno je i za decu i za vozače koji prolaze…Pogotovo za decu, oni sad voze male bicikle ili četvorotočkaše a i ne gledaju toliko, ne paze mogu da upadnu i da se desi velika nesreća“,kazao je Dragan Stanojević.

„Još letos je bilo to i evo cela zima. Strah nas je, neko dete može da nastrada, da padne tu. Duboko je to, ima ispod mosta dva, tri metra. Sve što se oroni, sve je opasno. Niko ne bi pravio nove asfalte da nije tako“, dodaje Zoran Milošević.

Meštani dodaju da je zbog ovog oštećenja na delu mosta nedavno došlo i do saobraćajne nezgode.  

„Zaglavio se čovek. Upao mu točak tu i nikako nije mogao da izađe. Sreća što je išao polako i upao mu točak tu i samo se malo naslonio, evo, vidi se i po ogradi kako se naslonio (iskrivljena je) i onda su došli pa mu pomogli da izađe. Ali i uzak je put dosta, tu ne mogu da se mimoiđu. Ova krivina je još gora kad izraste trnje i šiblje onda ne mogu da se vide jedni druge i bude ni tamo ni ovamo“.

Slobodan Ristić iz Lapljeg Sela tvrdi da su meštani nadležnim institucijama ukazivali na ovaj problem.

„To je prijavljeno, imali smo sastanak u mesnoj kancelariji. Prijavljeno je i jednoj i drugoj opštini. Upašće neko dete ili neka kola, napraviće se lom tu. Odavno je, sramota, mali je posao tu. Treba da se sanira to, ali neće, prijavljeno je, ali neće niko da povede računa o tome“, kaže Ristić.

Novinarka: Kada ste prijavili?

„Pre dva, tri meseca. Bili su oni jednom prilikom i gledali, gradonačelnica je obilazila ove zgrade i gledala ovo. Samo su rekli regulisaćemo to i ništa od toga nema. U Lapeljem Selu se poslednjih pet godina ništa ne ulaže, baš ništa. U Gračanicu i ostala sela se ulaže, asfaltiraju svaku ulicu, a kod nas ulice katastrofa. Put je samo presvučen, popustio je, svuda su rupe. Evo ovde možete da vidite rupe, kola da polomimo – ovde rupa, tamo rupa. Mi sami meštani popunjavamo nekim šljunkom, peskom…“, dodaje Ristić.

Direktor Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković naveo je u pisanoj izjavi za Medija centar da je ova lokalna samouprava upoznata sa ovim problemima, ali da će sanacija početi kad se, kako navodi, steknu uslovi.

„Opština Gračanica je upoznata sa problemima na mostovima na više lokacija i planira sanaciju kada se steknu uslovi za to. Vremenski uslovi bez minusa, ugovor i budžetska sredstva…Ne samo na ovim lokacijama koje ste naveli već na celoj teritoriji opštine“, rekao je Vladica Trajković.  

 

 


Komentari posetilaca